Resembol Passito

Resembol Passito

Uit onze beste wijngaarden en wijnjaren oogsten we enkele witte druiven die vervolgens ongeveer vijftig dagen drogen op fruitdroogrekken. Gedurende deze periode verliezen ze vijftig procent van hun gewicht. Deze druivensoorten zijn Trebbiano en een beetje Sauvignon en Riesling.

Na verfijnd wijnpersen verkrijgen we een druivenmost vol van suikers en smaken.
Een zeer langzame rijping tijdens de gehele winter draagt bij aan het zoet en fruitig worden van onze wijn.

Resembol is heerlijk in combinatie met de smaak van rijpe kaas of gebakjes.

Goed bewaarpotentieel.

Technische details

Wijngaarden Valtènesi en Lugana
Dichtheid 4000 wijnstokken per hectare
Oogst 5.000 kilogram per hectare
Pluk Met de hand (erg voorzichtig)
Druivensoorten Trebbiano di Lugana, Sauvignon en Riesling
Vinificatie Na het drogen duurt de gisting de gehele winter
Percentage 13,5 % vol.
Totale zuurgraad 5,4 g/l
Suiker 12 g/l
Geur Zacht, van exotisch fruit, zoetigheid en honing
Smaak Intens, zoet en warm
Kleur Geel met gouden schitteringen