Uit onze beste wijngaarden en wijnjaren oogsten we enkele witte druiven die vervolgens ongeveer vijftig dagen drogen op fruitdroogrekken. Gedurende deze periode verliezen ze vijftig procent van hun gewicht. Deze druivensoorten zijn Trebbiano en een beetje Sauvignon en Riesling.
Na verfijnd wijnpersen verkrijgen we een druivenmost vol van suikers en smaken.
Een zeer langzame rijping tijdens de gehele winter draagt bij aan het zoet en fruitig worden van onze wijn.
Resembol is heerlijk in combinatie met de smaak van rijpe kaas of gebakjes.
Goed bewaarpotentieel.
Technische details
Wijngaarden | Valtènesi en Lugana |
Dichtheid | 4000 wijnstokken per hectare |
Oogst | 5.000 kilogram per hectare |
Pluk | Met de hand (erg voorzichtig) |
Druivensoorten | Trebbiano di Lugana, Sauvignon en Riesling |
Vinificatie | Na het drogen duurt de gisting de gehele winter |
Percentage | 13,5 % vol. |
Totale zuurgraad | 5,4 g/l |
Suiker | 12 g/l |
Geur | Zacht, van exotisch fruit, zoetigheid en honing |
Smaak | Intens, zoet en warm |
Kleur | Geel met gouden schitteringen |