Deze goed gekarakteriseerde wijn wordt verkregen uit de “Marzemino” druivensoort, die zijn karakteristieken het beste vertoont wanneer het groeit in het Valtenesi gebied. Er wordt zorgvuldig gesnoeid zodat er uiteindelijk slechts enkele rijpe trossen per wijnstok over zijn.
De geplukte druiven worden eerst geperst en vervolgens vijf dagen lang losgeweekt terwijl de gistingstemperatuur zorgvuldig wordt gecontroleerd. Zodra het gistingsproces is voltooid rijpt deze wijn zes maanden lang in flessen, wat zorgt voor continue verbetering van de kwaliteiten ervan.
De “Benaco bresciano Marzemino” is vol van smaak met stevige robijnrode tinten en paarse ondertonen.
Kruidige en bosachtige aroma’s zijn karakteristiek voor deze wijn, tezamen met een droge en goed gekarakteriseerde smaak.
Het past goed bij gebarbecued, geroosterd en gestoofd vlees en wild, maar ook bij sterk gerijpte kazen.
De serveertemperatuur varieert tussen 16 en 18 °C.
Technische details
Wijngaarden | Moniga en Manerba, heuvels, kleigrond |
Dichtheid | 4000 wijnstokken per hectare |
Oogst | 9.000 kilogram per hectare |
Druivensoorten | Marzemino |
Vinificatie | Rood met 10 dagen aan contact met de schil gedurende de maceratie |
Rijping | In de fles voor 6 maanden |
Kleur | Intens, robijnrood |
Percentage | 13% vol. |
Geur | Fruitig, houtig |
Smaak | Intens, smaakvol, kruidig, vol |
Bewaren | 5 jaar, nu op dronk |