Valtenesi Fontanamora

 

Valtenesi Fontanamora

Deze excellente wijn komt voort uit gezonde en vrij rijpe druiven in combinatie met een zorgzaam wijnbereidingsproces (gisting vindt plaats onder gecontroleerde temperaturen en met geselecteerde gisten).
De geur is verfijnd met bloemige en fruitige aroma’s. De smaak is stevig en intens, met tonen van wilde aardbei en de juiste zuurgraad, waardoor de wijn fris en levendig is. De kleur is lichtroze.

De Chiaretto Fontanamora is een veelzijdige wijn die past bij vele verschillende smaken. De karakteristieken passen perfect bij jonge en frisse gerechten: van niet-overmatig rijpe fijne vleeswaren tot de Formaggelle van de Alto Garda Bresciano. Bovendien gaat het goed samen met klassieke zomergerechten. Een andere uit te proberen combinatie is die met op tomaat gebaseerde voorgerechten, zoals de “Casoncelli alla Bresciana”: de zuurgraad creëert het juiste contrast met de frisheid van de wijn. Het is ook heerlijk met vis en met kruidig wit vlees.

Ook het eerste jaar nadat de Fontanamora geproduceerd is, wordt deze wijn zeer gewaardeerd aangezien de soepelheid en smaak zich met de tijd nog verder ontwikkelen.

Technische details

Wijngaarden Moniga del garda, plaats Fontanamora, heuvels, gemengde grond, kruid
Dichtheid 4000 wijnstokken per hectare
Oogst 12.000 kilogram per hectare
Druivensoorten 60% Groppello gentile, Barbera, Sangiovese, Marzemino
Vinificatie Zacht persen. Kort contact met schil tijdens de maceratie. Gecontroleerde temperatuur.
Percentage 13% vol.
Kleur Roze
Geur Fruitig, houtig
Smaak Fris, smaakvol, intens, met een vleugje aardbeiensmaak