Enkele meters vanaf de oever van het Gardameer geniet de wijngaard in de plaats “Seselle” de voordelige invloed van een microklimaat, uitzonderlijk gunstig voor de goede rijping van de Groppello.
De Groppello is een lastig te kweken wijn; het zou niet mogelijk zijn om zo’n interessante wijn elders te produceren.
De winden die langs het Gardameer voeren laten de wijngaarden schudden tijdens het goede seizoen, zo houden ze de trossen droog en weerhouden ze de schimmels ervan om de fijne druiven te beschadigen.
Op deze manier is het mogelijk een goed gerijpte druif te oogsten in oktober, dankzij het bescheiden aantal druiven dat nog aan iedere wijnstok hangt.
Aandachtig wijn maken maakt het mogelijk om de gehele potentie van deze druif te behouden, bestemd voor het geven van origine aan een wijn van goede structuur en zeldzaam evenwicht, welke warm en terecht tannine bevat.
Het grote respect voor deze wijn heeft tot een keuze van de wijnmaker geleid: het wordt niet gefilterd.
Na een ja, maar ar aan verfijning in een eikenvat, resulteert dit in de SESELLE, die klaar is om gecombineerd te worden met de belangrijkste gerechten van rood vlees, wild, rijpe kazen en smaakvolle salami.
Het kan de overige 3-4 jaren met een goede ontwikkeling rijpen.
Perfecte servering: wijde (ballon) wijnglazen, nooit te koud.
Technische details
Wijngaarden | Manerba, plaats Seselle |
Dichtheid | 3800 wijnstokken per hectare |
Oogst | 8.000 kilogram per hectare |
Druivensoorten | Groppello, Rebo en Marzemino |
Vinificatie | Traditioneel in rood |
Traditioneel in rood | Licht robijnrood met granaatrode accenten |
Percentage | 13% vol. |
Geur | Rijp fruit, kruidig, rode zoetwaren, zacht fruit |
Smaak | Harmonieus en elegant, vol en tannine |