Deze mousserende “Brut Spumante” komt voort uit “TREBBIANO DI LUGANA”, een witte druivensoort.
Er wordt voor de eigenlijke rijpingstijd geoogst om de gewenste zuurgraad te garanderen.
De Spumante heeft een extra gisting nodig.
Deze tweede bulk aan gisting wordt in stalen tanks uitgevoerd en de “spumante” wordt gebotteld en verkocht na ten minste drie maanden aan rijping.
Eerst is het lichtgeel, maar het neigt naar een goudgele kleur wanneer het rijpt.
De aroma ervan is fruitig met tonen van gist; “perlage” is fijn en doordringend.
Het past als aperitief bij voorgerechten en het is zeer smaakvol in combinatie met verfijnde hoofdgerechten zoals vis, krab of andere zeevruchten.
Deze mousserende wijn kan het best worden geserveerd op 6-8 °C.
Technische details
Wijngaarden | Lugana, kleigrond |
Dichtheid | 3500 wijnstokken per hectare |
Oogst | 12.500 kilogram per hectare |
Druivensoorten | 100% Trebbiano di Lugana |
Vinificatie | Traditionele gisting, hergisting in roestvrijstalen vaten (2 maanden in fles rijpen) |
Percentage | 12,5% vol. |
Geur | Fruitig met gist en amandel |
Smaak | Fris met een zure toon, smaakvol |
Kleur | Goud met groene schitteringen |
Serveren | Fris 6° – 8° |