Wijnhuis

Turina: Producent van heerlijke DOC Garda Classico Wijnen

De wijnkelder Turina is een familiehoeve die zich al vele generaties lang wijdt aan het verbouwen van druiven voor wijn en het telen van olijfbomen. Op het moment wordt het gerund door drie broers: Paolo, Luigi en Dario.

Het was grootvader Luigi die de stap waagde om wijn te gaan maken. Hij was ervan overtuigd dat er uit de  “Groppello”, inheems in Valtenesi, een wijn zou kunnen worden gemaakt die door de klanten zou worden gewaardeerd om de smaakvolle balans en de specifieke fijne kwaliteiten.

Tegenwoordig, bijna honderd jaren later, is het nog steeds de “Groppello” die de passie voor wijnbouw in leven houdt bij de Turina broers. Jaarlijks worden ongeveer 150.000 flessen heerlijke Doc Garda Classico wijnen geproduceerd uit de 18 hectaren aan wijngaarden in Valtènesi, verbouwd met absolute aandacht voor de natuur. Daarnaast wordt hier ook een bescheiden hoeveelheid aan extra-virgine olijfolie flessen geproduceerd.

De moderne wijnproductiekelder, waarin wordt gebotteld en verfijnd, is het resultaat van een aantal investeringen waar vader Gaudenzio in 1974 mee is begonnen. De wijnkelder kijkt uit over de weg die Desenzano met Salò verbindt en is open voor publiek voor proeverij en verkoop.