De wijngaard Fenil Boi is gevestigd in het westelijke deel van het historische gebied van de Lugana wijnproductie. De bijzondere kenmerken van deze grond, in combinatie met het klimaat dat deze plaats droog en geventileerd maakt, maken het mogelijk om deze belangrijke wijn te verkrijgen.
In de kelder worden de vinificatie en de rijping gevolgd door bijzondere verzorging, geheel volgens traditie zonder tekort te doen aan een mogelijke verbetering van deze wijn vol potentie.
Een intense, fruitige en doordringende smaak, een altijd verfijnde geur, met tinten van mineralen en witte bloem, citrus en kruiden.
Heerlijk bij gerechten die zeevruchten bevatten.
Technische details
Wijngaarden | Lugana, plaats “Fenil Boi” |
Dichtheid | 4000 wijnstokken per hectare |
Oogst | 12.000 kilogram per hectare |
Druivensoorten | 100% Trebbiano di Lugana |
Vinificatie | Gisting met geselecteerde gisten, gecontroleerde temperatuur |
Rijping | In roestvrijstalen vaten, op eigen bezinksel met “batonnage” voor 3 maanden |
Percentage | 13% vol. |
Totale zuurtegraad | 5,2 g/l |
Suiker | 5,7 g/l |
Geur | Verfijnd, rijp fruit, mineralen |
Smaak | Intens, smaakvol, verse witte tonen van exotisch fruit |
Kleur | Geel met gouden schitteringen |
Levensduur | 3-4 jaar |